>

RIGA FASHION WEEK / DAY 1


Rygos mados savaitė - didžiausias fashionistų festivalis Baltijos šalyse. Lyginant su Talino mados savaite ir lietuviškąja "Mados infekcija", RFW - tikras rojus. Čia susirenka galybė svečių (blogerių, žurnalistų, buyer'ių, "žvaigždių", verslininkų) ne tik iš Latvijos ir kaimyninių šalių, tačiau ir iš tolimesnių pasaulio kampelių. Visi drąsus, išsiskiriantys ir savaip unikalūs. 

Mano kelionė kaip visuomet prasidėjo ankstų rytą "Lux Express" autobuse. Už lango pylė lietus, tačiau tai neturėjo jokios įtakos mano puikiai nuotaikai! Rygos autobusų stotyje mane pasitiko draugas Denisas ir įšokę į taksi nuriedėjome per apsiniaukusias senamiesčio gatves į "A.W Olsen & Partners" ofisą, kuriame turėjome susitikimą dėl naujo projekto, apie kurį nekantrauju jums papasakoti, tačiau kol kas viskas turi išlikti paslaptyje ir daugiau sužinosite jau prieš Kalėdas. 

Antroji stotelė - "Pullman" viešbutis, įsikūręs pačioje senamiesčio širdyje. Kambaryje palikusi lagaminą ir užsimetusi skrybelę (nuo lietaus išplaukusį makiažą gelbėjo tik ji) išskubėjau atsiimti akreditacijos į RFW spaudos konferenciją. "Oracule Tang Space" jau šurmuliavo daugybė stilingų spaudos atstovų, o aš jaučiausi lyg pakliuvusi į serialą ir su nekantrumu laukiau kas bus toliau. 



"PUTTI" galerijoje, kurioje vyko Estijos šiuolaikinių juvelyrikos dirbinių parodos atidarymas, buvo malonu išvysti pažįstamų veidų : blogerių, spaudos atstovų iš Estijos ir Latvijos. Prie taurės vyno galėjome susipažinti su dar nematytais ir labai neįprastais darbais - labiausiai nustebino dizainerės Kristinos Laurits  iš džiovintos duonos gabalėlių suverti kaklo papuošalai. Pasak jos, mūsų laikais prabangūs aksesuarai įgyja vis panašesnę vertę. Idėja tikrai verta pagyrų! Taip pat buvo galima pamatyti "perlų debesyje" įstrigusį lėktuvą, ar verinį senoje mėsmalėje.
Buvau maloniai nustebinta, kuomet susipažinusi su "Delfi" atstovėmis iš Estijos išgirdau savimeilę glostančius žodžius "mes tave matėme Talino mados savaitėje!" Smulkmena, bet malonu.  




Kita stotelė - latvės Elinos Dobele avalynės kolekcijos pristatymas jos butike. Mažoje, tačiau labai jaukioje erdvėje susirinko ta pati, visą dieną po senamiestį "kursuojanti" publika. Dizainerė prieš keletą dienų grįžo iš parodos Tokijuje, todėl pasakojo esanti labai pavargusi, tačiau kupina naujų idėjų ir įkvėpimo. Pripažinsiu, moteris tikrai su stipria charizma ir energetika, todėl buvo miela matyti, kaip visi svečiai stengėsi su ja susipažinti ir pabendrauti. Žinoma, ten mano akys matė nuostabių batų - batelių, tačiau labiausiai sužavėjo pati Elina. 

Vakaro laukiamiausia dalis - "M Couture" pristatymas, na o kadangi įėjimas tik su specialiais kvietimais - visi nekantravo dar labiau. Neesu nei žvaigždė, nei žurnalas, nei dizainerės draugė, todėl buvau nusiteikusi vakarą praleisti minkštoje viešbučio lovoje, tačiau ačiū draugui Denisui, kuris be problemų išsprendė šį klausimą ir man neliko nieko, tik važiuoti atgal į "Pullman" ir ruoštis fensi-pensi vakarėliui. 


"M COUTURE" kolekcijos pristatymas vyko  "K.K. fon Stricka Villa". Jaučiausi lyg sename, apleistame name (o iš dalies būtent taip ir buvo). Aplinka - labai bohemiška, kvepianti senove ir istorija. Tokia erdvė buvo parinkta ne šiaip sau - ji puikiai papildė drabužių kolekciją, apie kurią jums papasakosiu jau sekančiame įraše. Tačiau jeigu nuoširdžiai, nustebau, jog tokiame uždarame pristatyme buvo susirinkusi labai "žemiška" publika. Pagal tai, kaip organizatoriai stipriai išpūtė burbulą, tikėjausi ponių su ilgomis suknelėmis ir vyrų tikrai ne su džinsovkėm. Vakarėlio metu didžiausio susidomėjo susilaukė baras, kuriame alkoholiniai gėrimai (visų rūšių Martini) buvo dalinami į kairę ir į dešinę. Vakaro pabaigoje damos virto eilinėmis plepiomis, garsiai pletkavojančiomis moterimis ir visa "glamūro" dvasia išgaravo greitai, kaip pirmasis sniegas.

Ne viskas auksas, kas auksu žiba - tiesa? Tarp visų šių eilučių slepiasi mano neapsakomai nuo aukštakulnių pavargusios kojos, nuo begalinio lietaus nuplaukę akių šešėliai, baimė subraižyti auksinius kulniukus beskubant Rygos senamiesčio gatvėmis, naujos pažintys ir jausmas - kaip ilgai aš šito laukiau. Kaip senai svajojau apie tai, ką veikiu dabar. Akimirką norėjau apsiverkti, tačiau supratau, jog "Smashbox" naujienoms šis iššūkis pernelyg rimtas.  Netrukus supažindinsiu jus iš arčiau su "M Couture" kūryba, o vakarui paliksime desertą - outfit of the day. A.
Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig