>

Svečiuose pas interjero dizainerę / pietūs su Lina Kalinauskaite / RETROFORMA SS16


Žengus pirmąjį žingsnį į Linos naujai įkurtus namus mane pasitinko ne katė ir ne stilingas durų kilimėlis, o be galo malonus kepinių kvapas... Pasijaučiau  žengusi į jaukumo ir šilumos oazę. Čia šiandien vyks pažintis su "Retroforma" ir jos įkūrėja Lina Kalinauskaite - Forsman.
Pirmasis salonas buvo įkurtas net gi prieš 12 metų. „Retroforma“ visuomenei buvo pristatyta 2004 metais parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ surengtoje baldų parodoje. Lina - be galo moteriška, charizmatiška ir įkvepianti asmenybė. Susitikimo metu moteris pasakojo apie naujausias interjero dizaino tendencijas, su savo padejėja pristatė daugybę audinių pavyzdžių, o pasibaigus "oficialiai" daliai - pakvietė kartu papietauti ir pasišnekučiuoti.

Žinoti madingas spalvas turėtų ne tik kiekvienas šioje srityje dirbantis stilistas ar interjero dekoratorius, bet ir gražius namus puoselėjanti moteris. Šį sezoną kaip ir mados pasaulyje, taip ir namų interjeruose karaliauja Rose Quartz  - švelni rožinė, daug mėlynų atspalvių, peleninė levandų violetinė, ryški geltona, šaltos kavos su pienu ruda. Pasak Linos, pavasario neįmanoma sustabdyti. Jis niekada nenusibosta ir mes jo visuomet laukiame išsiilgę. Kiekveną pavasarį norisi to paties: naujų batų ir suknelės. O nusivalius langus, norisi ir naujų užuolaidų.
 Tekstilė sukuria namų jaukumą ir šilumą. Kilimas, sofa, pagalvėlės, užuolaidos sukuria pilnų gyvenimo namų jausmą. Į tokius namus norisi grįžti, juose norisi gyventi. Ir būtent tekstilė paverčia namus savais.  Pagalvėlės ir užuolaidos yra pats greičiausias būdas pakeisti kambario stilių ir sukurti naują, būtent savo namų tvarkos jausmą.  Paprasčiausiai pakeitus pagalves ant sofos, pasikeičia visas kambarys. Taigi, pagalvėlė yra vienas iš stipriausių herojų kuriančių kambario nuotaiką. Ji yra tas spalvingas akcentas užduodantis toną ar temą.  Jei norite dar didesnių pasikeitimų kabaryje, reiks ryžtis naujoms užuolaidoms ar pakeisti sofos, fotelių audinį. 
Jei nesate įsitinusi, kokias spalvas pasirinkti, apsidairykite ir gal namuose jau bus koks nors objektas, kurio spalvos Jums patinka. Pavyzdiui, margas kilimas, gal paveikslas. O gal Jums patiko kokia nors marga pagalvė. Svarbiausia pasirinkti atspirties tašką. Tad kitų dekoro elementų spalvas ir rinkitės iš Jums patikusio kilimo ar pagalvės. Taip išlaikysite visumą ir dekoruoti nebus sudėtinga. Pagalvių raštai gali būti skirtingi. Derinkite gėlėtus su geometriniais ir vienspalviais audiniais. Smulkesnius raštelius su stambesniais. Raštų ivairovė sukuria įdomumą. Kambarys tampa gyvas, po jį įdomu dairytis.  

Mane labiausiai sužavėjo "Christian Lacroix" audiniai iš "Incroyables et Merveilleuses". Tai labai dekoratyvi, Christian Lacroix mados namams būdingu stiliumi sukurta kolekcija, kuri atspindi prancūzišką spalvos suvokimą ir puošybos manierą, bei laisvę rinktis spalvas. 
Kviečiu peržiūrėti nuotraukas ir galbūt net gi pasisemti naujų įdėjų savo namams. Asmeniškai aš, po susitikimo su Lina, užsidegiau įsigyti pintą, pilko atspalvio kilimą ir įrėminti kelis paveikslus! Pavasaris ateina ne tik su puikiu oru, tačiau ir didele spalvų gama. Juk įkvepimo galima pasisemti ir iš gamtos, pastatų, apleistų erdvių.. Daugiau apie interjero saloną "Retroforma" galite paskaitinėti čia www.retroforma.lt, o mėgstantiems pasivaikščiojimus Vilniaus senamiestyje, būtina užeiti į Stiklių g. 9/ Gaono g. 10. Linkėjimai!
  
Share:

2 comments

  1. Labai gražus ir stilingas namų interjeras Sužavėjo stalo serviravimas. O tie gėlėti ryškūs audiniai turėtų labai pagyvinti interjerą. Tiesiog tobula. :)

    ReplyDelete
  2. Labai gražus ir stilingas namų interjeras Sužavėjo stalo serviravimas. O tie gėlėti ryškūs audiniai turėtų labai pagyvinti interjerą. Tiesiog tobula. :)

    ReplyDelete

Blog Design Created by pipdig