>

Ar rožinė spalva jus verčia vemti? / "URBAN DECAY NAKED SMOKY" paletės apžvalga


"Urban Decay" istorija prasideda 90-ųjų viduryje, kuomet klasikinės rožinė, raudona ir smėlio spalvos buvo užvaldžiusios prabangios kosmetikos rinką. Buvo uždrausta net pagalvoti apie violetinės ar žalios spalvos nagų laką, nes tai reiškė arba tai, jog nagus teks lakuotis spalvotu markeriu arba rizikuoti savo gyvybe ir galūnėmis, naudojant neaiškios kilmės nagų lakus iš šešėlinės rinkos. Akis į akį susidūrusi su šiuo grožio rinkos monopoliu Sandy Lerner priėmė ryžtingą sprendimą: jei didieji kosmetikos industrijos žaidėjai negali jai pasiūlyti alternatyvių kosmetikos produktų ir spalvų, ji sukurs juos pati!
Laimingo atsitiktinumo dėka, Sandy susipažino su Wende Zomnir, kūrybinga verslininke, kuri nuo mažų dienų jautė priklausomybę kosmetikai. Wende taip pat matė didžiulį spalvų trūkumą ir nujautė, jog į kosmetikos rinką turi ateiti revoliucija. Vos susipažinusios, per naktį šios dvi drąsios moterys sukirto rankomis ir Wende‘s paplūdimio namelyje prasidėjo nagų lakų maišymo seansai. Iš šių pašėlusių ieškojimų atsirado 10 lūpų dažų bei 12 nagų lakų atspalvių, kurie 1996 sausį buvo pristatyti kaip Urban Decay prekinis ženklas. Įkvėptos apleistų miesto vietų, įkūrėjos savo produktams suteikė neįprastus vardus: Roach, Smog, Rust, Oil Slick ir Acid Rain. Pirmoji prekinio ženklo reklama žurnale taip pat nenusileido kandumu „Ar rožinė spalva jus verčia vemti?“, ir skelbė apie revoliuciją grožio industrijoje. Šiandien šimtai UD produktų yra užpildę violetines lentynas Sephora, Ulta ir Macy‘s parduotuvėse, o taip pat virtualius internetinių parduotuvių puslapius.

Sunku patikėti, jog Lietuva yra pirmoji Baltijos šalyse, oficialiai prekiaujanti "Urban Decay" kosmetika. Dar praėjusių metų Gegužę užsidegiau noru išbandyti vieną iš "Naked" palečių, ir pagaliau ji čia - ant mano kosmetinio staliuko. Šiandien noriu jums papasakoti apie "Urban Decay Naked Smoky"


 Pradėsiu nuo pat pradžių. Paletės įpakavimas - asmeniškai mane verčia aiktelėti. Beprotiškai kokybiškas, storas plastikas, metalinės detalės bei užrašai. Svoris gan sunkus, o tai yra dar vienas kokybės požymis. Mane papirkusi smulkmena - paletė užsidaro su magnetų pagalba. Nereikia priešbesigražinant braižyti nagų, valio!

ATSPALVIAI

Iš viso šešėlių paletėje yra 12 atspalvių - 8 blizgūs ir 4 matiniai. Visų pavadinimus galite pažiūrėti apačioje esančioje nuotraukoje. Mano mėgstamiausi : thirteen, combust - viso akies voko padengimui, high - akies kampučio iššviesinimui, whiskey - dieniniam makiažui, ir black market, armor - vakariniam variantui. Pigmentacija visiškai pateisino mano lūkesčius (super!), o šešėlius naudojant su garsiąja "Urban Decay" baze - akių makiažas laikosi ir nesubėga į raukšles tol, kol nuspręsi su jais susidoroti (juos nuvalyti). Nuotrauka ne visai perteikia tikrąjį spalvų ryškumą, tad norinčias išbandyti šią produkciją kviečiu į Akropolio "Douglas" (logiška, nes tik jie prekiauja "Urban Decay"). Neabejotinai ši paletė yra tokia universali, jog tinka visiškai visiems gyvenimo atvejams! Turint ją, nereikia jokių kitų, jos pagalba gali išgauti bet kokį makiažą - pradedant lengvu nude, baigiant ryškiu smokey eyes. Extra atveju atspalvį whiskey galima naudoti veido kontūravimui, antakių ryškinimui, kaip bronzerį,  o atspalvį high - kaip highliter'į.


Dar vienas paletės bonusas - makiažo šepetėlis. Kaip žinia, visi kartu su šešėliais pridedami teptukai būna verti vienintelio dalyko - šiukšlių dežės. Ir net gi tokios kompanijos kaip Dior, Chanel, YSL vis dar nepasirūpino paletėse esančiais kokybiškais šešėlių šepetėliais. Ačiū dievui, amerikiečiai "Urban Decay" sako "ne" tokioms nesąmonėms - jų teptukas puikiai tinka bet kokiam namuose atliekamam makiažui. Asmeniškai aš, šiam produktui duodu visus 10 balų iš 10-ies, man jis paliko didelį įspūdį ir norą atsikratyti visais iki tol pirktais šešėliais. Žinoma, yra ir kitų puikių, bei kokybiškų produktų akių makiažui, be to, dauguma kompanijų stengiasi kurti "Naked" palečių analogus, o kai kurie iš jų nestipriai atsilieka nuo originalo. 
UD "Naked Smoky" paletės kaina - 48eur, įsigyti galima Vilniaus Akropolio "Douglas" arba internetu čia / Jeigu jau spėjote išbandyti šią kosmetiką - pasidalinkite savo patirtimi komentaruose, arba mano blogo facebook paskyroje "Absentta Gorelova blog". Linkėjimai!

Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig