>

KAVA IR KŪRYBA / TOP 5 kavinių įkvepiančių kūrybai ir siūlančių puikią kavą


Kava - neatsiejama naujų idėjų, tekstų, kūrybos ir įvairių, šviežių minčių reikalaujančių darbų dalis. Gerdami ją gauname ne tik kofeino ir energijos dozę, tačiau tuo pačiu atsipalaiduojame, ko pasekoje gimsta naujos rašliavos ir projektai. Šį įrašą planavau labai senai ir šiandieną pagauta lengvo įkvėpimo pagaliau nusprendžiau su jumis pasidalinti kavinių "TOP 5", kurios turi net tik puikios kavos, o kas svarbiausia - darbui įkvepiančią aplinką! Jeigu jūs kaip ir aš, mėgstate dirbti prie puodelio karšto gėrimo, aplinkui zujant maloniam senamiesčio triukšmui - šis įrašas skirtas jums. Pabrėžiu, tai yra tik mano, niekieno neįtakota asmeninė nuomonė.

Mano pati mylimiausia ir dažniausiai lankoma vieta - "NO SUGAR". Beveik du metus buvau ištikima šios kavinės lankytoja ir vos nenukritau prieš kelias savaites atėjusi ir pamačiusi tuščias patalpas. Dieviškos kavos namai užsidarė... Tai buvo be galo charizmatiška, gera energetika alsuojanti vieta, su puikiu 'wifi' ir ramia, atpalaiduojančia muzika. Darbuotojos visada malonios ir paslaugios. Su nekantrumu laukiu, kada kavinė atsidarys kitoje Vilniaus vietoje (ir tikiuosi tai nutiks greitai). Tuo tarpu Klaipėdoje esantis "No Sugar" sėkmingai dirba, su labai panašiu interjeru ir tokia pat skania kava, į kurią nededu nė lašelio cukraus. Jis tik sugadina tobulą skonį.


Antroji kavinė, kavos kokybe nė kiek nenusileidžianti prieš tai minėtajai - "STRANGE LOVE". Prie pat įėjimo į "Bernardinų" sodą įsikūrusi tobulos kavos oazė gali pasigirti ne tik profesionaliais meistrais, tačiau ir puikiu maistu antrame aukšte esančiame restoranelyje. "Wifi"- geras, aplinka - rami (išskyrus tuos atveju, kai į vidų sugužia grupelės super mamų su didžiuliais vėžimais ir mažais vaikais, pavargusiais po pasivaikščiojimų parke). Vasaros metu antrąjame kavinės aukšte atsidaro mažytė terasa, su nuostabiu vaizdu į Sereikiškių parką ir teniso kortus. Interjeras modernius, skandinaviškas. Prie kavos tiesiog nuodemė nepaimti jų puikių krausanų su daržovėmis ir sūriu, kumpiu, ar lašiša. Didelis pliusas - prieš pat įėjimą esanti automoblių aikštelė. Tiek darbui su kompiuteriu, tiek pasimatymui, tiek verslo pietus "Strange Love" yra ideali vieta.


 Trečioji - ramioje Stiklių gatvėje įsikūrusi "MAMMA MIA". Nežinau kaip tai susiję, tačiau dažniausiai nutinka taip, jog į šią kavinę užbėgu pasislėpti nuo lietaus. Interjeras primena mažą krautuvę iš seno filmo : paprasti staliukai, jaukus apšvietimas ir lentynos, nukrautos vynais ir delikatesais, kuriuos jūs taip pat galite įsigyti. Man patinka ta paprasta, kažką magiško savyje turinti atmosfera. Dažniausiai čia gerdama kavą mintimis nusikeliu visai į kitą Europos kraštą, mat dažniai į kavinę užklysta turistai, kurių nelietuvišką kalbą girdint norom nenorom pasijauti it ne Lietuvoje. "Wifi" - spartus, muzika kaip ir priklauso rami, bei atpalaiduojanti. Kava tikrai ne prasta (tačiau čia aš dažniausiai renkuosi be proto skanią žaliąją arbatą, kuria randu tik pas juos) o desertų pasirinkimas, palyginus su pastarosiomis kavinėmis - didelis. Mėgstu ten parduodamus macaroon'us, eklerus ir žinoma, Stiklių gatvės vaizdą už lango. 


Ketvirta - su dideliu trenksmu nesenai Vilniuje atsidariusi ir iš karto super populiaria vieta tapusi "SUGAMOUR". Be jokios abejonės didžiausi komplimentai iš mano pusės - išskiritiniam kavinės interjerui. Aukštos (labai) baltos lubos, dideli langai... Vieta tinka ne tik puodeliui kavos, deserto gabalėliui, tačiau ir pusryčiams. Benedikto kiaušiniai čia puikūs! Užsidarius "No Sugar" mano mėgstamiausia latte kava - čia. Ji tiesiog verta nuodemės! Ko deja negalėčiau pasakyti apie visų taip liaupsinamus desertus. Jie asmeniškai niekuom neypatingi, o pačio mėgstmiausio - net gi neturiu. Nepaisant gan oficialios aplinkos, vieta tinkama ir įkvepianti kūrybai, yra net gi atskira erdvė su dideliu 'baro' stalu, prie kurio galima dirbti grupėse, daryti susitikimus. Na o šiltomis dienomis mėgautis popiete galima ir sėdint prie lauke esančių staliukų. Aptarnavimas - be priekaištų. Instagram paskyros tiesiog lūžta nuo klientų nuotraukų, mat aplinka labai fotogeniška ir traukianti akį. Naujai atsidariusiai vietai net neprireikė reklamos - viską padarė patys lankytojai.


Paskutinė vieta apie kurią noriu papasakoti - visiems iki skausmo žinoma "ALI ŠOKOLADINĖ". Būtent apie pačią pirmąją, esančią Vilniaus Stoties rajone. Ji yra kur kas jaukesnė už esančią "Panoramos" prekybos centre! Mano manymu "Ali" desertai yra be jokios abejonės patys geriausi mieste. Teko ragauti ko gero viską - kiekvienas saldėsis it atskira istorija. Pats mėgstamiausias - lazdynų riešutų desertas. Kava čia taipogi nuostabi ir verta pagyrų, o aptarnavimas - be priekaištų. Šokoladinės interjeras tamsus ir labai stilingas, vakarais kvepiantis paslaptimi. Vietos ten visai nedaug, tad matyt tam, kad išvengti tokių kaip mes (mėgstančių dirbti viešose vietose) - kavinėje nėra wifi. Kuomet mažai žmonių, galima paskaityti, papildyti savo užrašus ir net gi pabendrauti su be galo maloniomis darbuotojomis. Ko gero ši vieta mažiausiai tinkama kūrybai, tačiau savo aplinka ir maistu ji įkvepia naujų idėjų atsiradimui ir įgyvendinimui. Norėdami padaryti įspūdį svečiui iš kitos šalies, tikrai neprašausite saldžiai akimirkai pasirinkę šią vietą. Aš čia lankiausi su draugais iš Paryžiaus, St.Peterburgo, Vienos ir visi buvo tiesiog nuoširdžiai sužavėti.

Apart šių vietų Vilniuje yra daugybė kavinių galinčių pasiūlyti skanios, geros kavos, tačiau išvardintos šiame įraše yra mano pačios pačiausios. Vilniaus senamiestis gali pasigirti ganėtinai plačiu kavinių ir restoranų sąrašu, tad mielai lauksiu jūsų komentarų apie jums patinkančias vietas, kuriose jūs mėgstate lankytis. Ačiū, jog skaitėt. Iki!

Share:

2 comments

  1. Pasigedau „Taste Map“ kavinės, kažkaip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man ji patinka, tačiau vis gi ne taip stipriai, kaip aš galvojau :))

      Delete

Blog Design Created by pipdig