>

Poilsis Ispanijoje / Kosta Dorada, Salou


Nors vasara jau ne už kalnų, pasidžiaugti saule ir jūra mes nusprendėme šiek tiek anksčiau - paskutinį pavasario mėnesį. Pagaliau džiaugiuosi galėdama ramiai prisėsti prie kompiuterio ir su jumis pasidalinti visais įspūdžiais iš kelionės į Ispaniją. Tai buvo mano antrosios atostogos šioje šalyje, tik šį kartą ne judriame, vakarėlių mieste Lloret De Mar, o ramesniame ir kur kas labiau patikusiame Salou. 
Neesu didelė pasyvaus poilsio megėja, tad neslėpsiu, atostogauti mėgstu ten, kur į pagalbą pasitelkus transportą, po kelių valandų galima atsidurti dideliame, judriame mieste. Salou - būtent toks miestelis. Nuostabūs papludimiai, palmės, pušynai ir kas svarbiausia - vos 100km nuo Barselonos! Dvi valandos autobusu, arba viena automobiliu ir tu jau žvelgi į nuostabius Katalonijos aikštės fontanus. Kadangi čia atostogavome pačioje sezono pradžioje, žmonių buvo nedaug, o Viduržemio jūros skalaujami krantai - pustuščiai (ačiū Dievui!) Kurortas visai nedidelis, tačiau užburiantis savo grožiu ir atmosfera. Maži suoliukai ant kalvų su vaizdu į beribį horizontą, laukiniai kaktusai, takeliai ir dviračių takai palei jūrą.


Labiausiai noriu parekomenduoti nediduką, be proto jaukų Penya Tallada papludimį esantį maždaug 3km nuo Salou centro, apsuptą pušyno ir aukštų uolų, kurias galima išnaudoti dieviškoms nuotraukoms, o vakare net gi piknikui su taure vyno, ar šviežiai spaustų sulčių. 
Fashionistoms garantuoju - parduotuvėse išskirtinių drabužių ir aksesuarų už prieinamas kainas - įvalias! Mano akys tiesiog raibo nuo įvairių suknelių, sijonų, avalynės, rankinių.. Mėgstančioms ispaniškąjį "Desigual" turiu taip pat gerų žinių. Išparduotuvėse šio brando  grožybių už perpus mažesnę kainą nei Lietuvoje - apstu. 

Apie viešbutį, kuriame apsistojome (eina jis į visas keturias puses) ir nuotykius Barselonoje papasakosiu kituose įrašuose, kadangi skubu ruoštis į rytoj atsidarančios "Kiehl's" parduotuvės ankstyvąjį atidarymo vakarėlį. Be to, kitą savaitę ir vėl kraustausi (kiek galima?) tad metas traukti popierines dėžes ir į jas po truputį krauti visą savo turtą (manęs net neverta apiplėšti - šmutkės, špaklius ir knygos), o visais kitais dalykais lai rūpinasi stiprioji lytis. Adjos!

Share:

3 comments

  1. Jūra atrodo labai graži ir paplūdimiai laukiniai man labiausiai patinka. Man Ispanija ta šalis, kurioje ko gero norėčiau ne tik atostogauti, bet ir gyventi. Internete dabar parduodami pigus bilietai i ispanija, tai šią vasarą jau tikrai keliausiu ten atostogauti.

    ReplyDelete
  2. Jūra atrodo labai graži ir paplūdimiai laukiniai man labiausiai patinka. Man Ispanija ta šalis, kurioje ko gero norėčiau ne tik atostogauti, bet ir gyventi. Internete dabar parduodami pigus bilietai i ispanija, tai šią vasarą jau tikrai keliausiu ten atostogauti.

    ReplyDelete
  3. Kiek tikrinu, dabar pilna naujų skrydžių, va kar ir šitie skrydžiai į Ispaniją, visai patogiai galima pasidaryti savaitgalio futbolo kelionę :)

    ReplyDelete

Blog Design Created by pipdig