>

WHERE TO STAY IN RIGA / PULLMAN HOTEL RIGA OLD TOWN



Ryga - miestas, su nuostabia architektūra ir magiška atmosfera. Su kiekvienu apsilankymu kaimyninės šalies sostinėje aš ją įsimyliu vis labiau! Visuomet kartoju tą patį - atrodo tik trys valandos kelio automobiliu, o jausmas, lyg būtum kažkur toli toli. Šiandien noriu su jumis pasidalinti trumpa "Pullman" viešbučio apžvalga, kuriame apsistojau trims dienoms Rygos mados savaitės metu.


"Pullman Riga Old Town" įsikūręs pačiame senamiesčio centre. Nepatikėsite, tačiau XVIII amžiuje ši vieta priklausė baronui Munchauzenui ir prabangaus viešbūčio vietoje pūpsojo ne kas kitas, o barono arklidės! Iki paskutinės minutės nė nenutuokiau kur teks apsistoti, todėl sužinojusi, jog tai bus tik prieš metus atsidaręs penkių žvaigždučių viešbutis, džiūgavau kaip mažas vaikas.


Kambarys kuriame apsistojau - labai erdvus ir šviesus. Du dideli langai išeina į parko ir senamiesčio pusę, tad iš šešto aukšto atsivėria akiai malonūs vaizdai. Lova - gigantiška ir be proto patogi, užimanti pusę kambario erdvės. Patikėkit, kuomet esi pratęs miegoti su antrąją pusę ir dažnai mažuoju šeimos nariu (kurio koja bet kuriuo metu gali atsidurti tau ant galvos) naktys čia man buvo tikra palaima!

Mini baras - prikrautas gėrybių, pradedant gaiviaisiais, alkoholiniais gėrimais, baigiant prabangiais šokoladais ir kitomis, maloniomis smulkmenomis. Didžiulis pliusas - jūsų nuosavas kavos aparatas, su įvairiausių skonių kavos kapsulėmis. Išmanusis televizorius patiks tinginiams, mėgstantiems pusryčius užsisakyti į lovą ir joje voliotis iki pietų. Man, kaip blogerei, labiausiai patiko nuosavas, labai spartus wifi. Tai yra tikrai didelis pliusas! Pavyzdžiui viešint Taline, didelių nuotraukų albumų atsisiuntimas trukdavo virš valandos, o čia - vos penkias minutes. Ir dar vienas dieviškas prietaisas kambaryje - muzikos kalonelė su bluethooth ryšiu! Muzika - šventas dalykas, be kurio neprasideda joks mano rytas ir nevyksta joks pasiruošimas renginiams, ar susitikimams, todėl spėkit, koks buvo pats pirmas dalykas kurį padariau prieš išsikraunant savo lagaminą.


Pusryčių laukiau jau prieš einant miegoti. Apie maistą daug nekalbėsiu, jis buvo tikrai puikus ir pateisino visos mano lūkesčius. Radau viską (ir dar daugiau), ką mėgstu valgyti pusryčiams, produktų šviežumu nei kiek nesuabejojau, o labiausiai nustebino vyrukas, kiekvieną rytą svečių akivaizdoje kepantis šviežius, belgiškus vaflius. Noriu paminėti, jog pusryčių erdvėje "Pullman Junction" yra "panoraminis" stogas, todėl pertraukoje tarp omleto ir deserto galima paspoksoti į dangų. Tiesiog maloni smulkmena. Labai patiko tai, jog pusryčiaujant nėra jokios žmonių grūsties, galima ramiai pasimėgauti maistu ir susidelioti savo mintis, bei suplanuoti dieną.

Labiausiai užburianti viešbučio vieta - terasa. Man pasisekė, jog mano kambarys buvo tame pačiame (šeštame) aukšte kaip ir šis mažas rojaus kampelis, todėl kas kartą prieš einant ilsėtis užeidavau tiesiog pasimėgauti iš terasos atsiveriančiu vaizdu. Nuotrauka neperteikia tikrojo grožio, tačiau patikėkite, ten labai jauki ir užburianti atmosfera. Ypač vakare. 


O štai taip atrodo viešbutis iš išorės. Nepatikėsite, kiek kartų mane išgelbėjo šis ryškus apšvietimas, ieškant kelio "namo". "Pullman" randasi prie pat Latvijos parlamento rūmų, todėl prie viešbučio visą parą budi keli policijos ekipažai ir uždraustas automobilių eismas, tad važiuojant su taksi ar vairuotuoju (taip, vieną dieną aš turėjau net gi vairuotoją!) kas kartą teko kalbėtis su pareigūnais. Kaip jau supratote, ši zona yra iš ties labai saugi. Viešnagę vertinu labai teigiamai, mielai grįžčiau dar ir nuoširdžiai rekomenduoju "Pullman" visiems, kas ieškos vietos apsistoti Rygoje.

Jēkaba iela 24, Rīga, Latvia


Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig