>

DANIEL WELLINGTON / kiek kainuoja laikas?


Laikas. Nematomas, bet toks svarbus. Drįsčiau teigti - neįkainojamas. Ar įvardintum pinigų sumą, kurią paaukotum tam, kad galėtum laiką atsukti atgal? Ar išdrįstum parduoti dieną iš savo gyvenimo, metus, ar net dešimtį jų? Prieš laiką - mūsų geriausią draugą ir didžiausią priešą, visi pasaulio pinigai yra beverčiai. Jis neklysta ir eina tolyn neatsigręždamas į praeitį. Tik pirmyn.



Maloniai praleistas laikas praskrieja greit tarytum paukštis, ko negalime pasakyti kalbėdami apie laukimą... Laukiant laikas tampa beginkliu žudiku, su kuriuo kovoti ne tik sunku, tačiau dažnais atvejais ir beprasmiška. Laikas - brangenybė, skirta kiekvienai gyvybei žemėje. Jo negali įsigyti, ar parduoti aukcione, tačiau jis vertesnis už skaidriausią deimantą. Belieka vertinti, nešvaistyti ir mėgautis.


"Menka mano gyvenimo patirtis moko, kad viskas yra iliuzija - tiek materialūs, tiek dvasiniai dalykai. Kas jau yra praradęs tai, ką manė tikrai turįs, pradeda suvokti, kad jam nepriklauso niekas. O jeigu man nepriklauso niekas, kam eikvoti laiką sukant galvą dėl to, kas ne mano: verčiau gyventi taip, tarsi šiandien pirmoji (arba paskutinė) gyvenimo diena." 
P. Coelho
Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig