>

LIFESTYLE / AMSTERDAM / mano būsima vestuvinė suknelė, marihuana ir sudužusių svajonių namai



Pirmas įspūdis įvažiavus į Amsterdamą - nieko sau, kiek dviračių! Didžiulės (ką jau čia, milžiniškos!) dviračių saugyklos ir dviračių takais be perstojo važiuojantys motoroleriai. Siauros, jaukios gatvelės ir daugybė kanalų. Pripažinsiu, atmosfera šiame mieste tiesiog užburianti. Daugybė stilingų žmonių (daugiausia ne vietinių), visai neblogi restoranai ir nuostabūs vafliai su šokoladu ir braškėmis. Kelios dienos praleistos Amsterdame man davė nei daug nei mažai - supratau savo gyvenimo vertybes ir taip, jog čia dar norėsiu grįžti. Ne tik pasivaikščioti, bet ir pasisiūti suknelę savo vestuvėms. Taip taip, aš jau ištekėjusi, bet bažnytinės santuokos ir šventės dar nebuvo, o ir šiaip, gyvenimas ilgas ir nenuspėjamas, ką gali žinoti .. :))) Atradau tiesiog nuostabaus dizainerio Edwin Oudshoorn studiją ir jo visiškai tobulus kūrinius - baisiausios nuodemės vertas sukneles. Jeigu jūs lankysitės Amsterdame kviečiu būtinai užsukti apžiūrėti jo kūrybos : Edwin Oudshoorn Couture, Overtoom 150, 1054 HP Amsterdam.
 Šiame kontrastingame mieste pagundų apstu : centre kiekvienoje gatvėje išsibarstę "coffee shop'ai" su pačių įvairiausių rūšių marihuana ir tiesiog viduje ją rūkančiais turistais ir vietiniais, kuri kaip žinote šioje šalyje yra legali, tik beabejo galioja tam tikros taisyklės. Raudonųjų žibintų kvartale (kitaip jį vadinu sudužusių svajonių namais) nuo ryto iki vakaro sukinėjasi beveik nuogos moterys (ir ne tik), drąsiais šūksniais ir gestais (ir visai nevarbu, jog vyriškis eina su žmona, ar panele) kviečiančios užsukti pas jas trumpam malonumui. Tačiau manęs šios dvi "pagundos" nė kiek nedomina, labiau mane traukia kitos dvi : skanus maistas ir geras shoppingas, o šių malonumų "taškų" ten tiesiog apstu! Begalės restoranų, krautuvėlių, street food'o .. Tik turėk vietos skrandyje ir gerą aptetitą! Nepamirškite vietinių paklausti apie jų mėgstamas pasisedėjimo vieteles, nes beveik visi restoranai ir jų meniu paruošti turistams. Taipogi rekomenduoju išvažiuoti iš miesto ir aplankyti mažesnius miestelius aplink jį, kad pajusi tikrąją olandišką dvasią ir pamatyti tuos nuostabaus grožio namelius su didžiausiais gėlių sodais ir mažomis valtelėmis. Be to, olandiški paplūdimiai puikiai prižiūrėti - šalies krantus skalauja Šiaurės jūra.
  Ar verta aplankyti šią šalį? Be jokios abejonės taip!

Share:

6 comments

  1. Maža pastaba - šalies krantus skalauja Šiaurės jūra, o ne Atlanto vandenynas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mano klaida! Ačiū! Tuomet kažkodėl kalbėjom, kad vandenynas ir taip man užstrigo :) Net gėda pasidarė, su geografija visada labai draugavau :D

      Delete
  2. Tau kaip mados mylėtojai ten tikrai patiktų :) Net neabejoju!

    ReplyDelete

Blog Design Created by pipdig