>

KAZIUKO MUGĖ 2016 / perliukai, arba rekomendacijos tiems, kam nusibodo mediniai šaukštai ir rūkyta žuvis



Nežinau kaip jums, tačiau mediniai šaukštai, rūkyta žuvis ir mėsa, vienodi (arba labai panašūs rankdarbiai) ir kepurės su drugeliais man nesukelia jokio susižavėjimo, o juolab - noro juos pirkti. Kaziuko mugė - vieta, į kurią kasmet žygiuojame su viltimi įsigyti ką nors įdomaus, tačiau žinome, jog pamatysime ir vėl tą patį, kaip ir pernai, užpernai, o gal ir prieš penkis metus... Šiandien dieną paskyriau perliukų paieškai Vilniaus "Kaziuko mugėje" ir apėjau kiekvieną senamiesčio gatvelę, kuriose buvo įsikūrę pardavėjai iš įvairių Lietuvos miestų ir net gi aplinkinių šalių. Kaip bebūtų gaila, užtenka dviejų rankų, kad suskaičiuoti įdomias prekes siūlačius pirkėjus, todėl kviečiu jus į trumpą, virtualų pasivaikščiojimą.


GEDIMINO PR.
 

Netoli Lukiškių aikštės esanti palapinė mane sudomino tuom, jog žmonės pardavinėjo tik akmenis su zodiako ženklais. Jokių kitų akmens dirbinių, tik gan dideli akmenys, su metaliniais zodiako ženklais ant jų. Kiti pasakytų - kas juose ypatingo? Tai, jog daugiau niekur tokių nemačiau. Esu didelė zodiako ženklų mylėtoja, todėl vieną tokį "mergelės" akmenuka įsigijau ir sau. Visų akmenų kaina vienoda ir juokinga - 3eur.


"UOGA UOGA" - visų mylima, natūrali, o svarbiausia - lietuviška kosmetika. Specialiai Kaziuko mugei "Uoga Uoga" sukūrė maitinamąjį kūno sviestą "Kaziuko meduolis", kurio kvapas - tiesiog tobulas, prisiekiu! O kas smagiausia, jog dirba be galo draugiški ir optimistiški žmonės. Super! P.S. 2015m. pavasarį "Uoga Uoga" kosmetikos natūralumas buvo įvertintas griežčiausios Europoje natūralią ir ekologišką produkciją prižiūrinčios organizacijos "Soil Association COSMOS Natural" sertifikatu.


Kas galėjo pagalvoti, jog bumerangai gali būti tokie gražūs? Buvau maloniai nustebinta, kuomet sužinojau, jog jie yra ne tik dekoratyviniai, tačiau ir "grįžtantys pas savo šeimininką". Sportas ir namų dekoras viename! Nuotraukoje - šių unikalių grožybių kūrejas Nemunas ir jo kolegė, kuri dekoruoja jo kūrinius piešiniais.


Einant pro "Nimfa" palapinę mano akį patraukė labai subtilus produktų pateikimas ir žinoma, nuostabus kvapas. Akys tiesiog raibo nuo rankų darbo muilų, muiliukų, kremų.. Tačiau ypatingai mano dėmesį patraukė kietieji kvepalai. Argi ne nuostabu, kuomet gali įsimesti į rankinę tokį mažą, lūpų sviesto tipo indelį ir atsiradus norui, ar poreikiui, kvepėti gėlėmis, arba saldainiais? Kvapų pasirinkimas - labai didelis, man labiausiai patiko "Trauka" ir "Skanumėlis". Antrąją "Nimfos" palapinę galima rasti netoli Katedros aikštės.

PRIE KATEDROS
 

Tušas ant medžio - klaipedietės Lauros kūryba. Tušu ant įvairaus medžio piešti paveikslai, pakabaukai, dėžutės. Tiesiog kitoks požiūris į meną. Kaip teigia pati kūrėja - tai rankų ir širdies fantazijos arčiau gamtos. Asmeniškai man, didžiausią įspūdį paliko baltos dėžutės. Vieną iš jų žadu priglausti ir savo namuose! 



Didelio mugės lankytojų dėmesio susilaukęs įkvepiančių, ironiškų ir juokingų citatų stendas. Mano mėgstamiausia mintis - "Everything you can imagine is real. Picasso"


Katedros aikštėje įsikūrusios dvi eilės svečių iš Baltarusijos, kurių palapinėse galima rasti visko - nuo keramikinių dirbinių, iki rankų darbo odinių užrašinių ir kuprinių. Mano dėmesį atkreipė šios plaukų sagės, kurių dėka galima lengvai susisukti kuodą, o jos atrodo taip, lyg turėtų kažkokios magiškos galios! 

PILIES G.


Nors ir neesu didelė diržų megėja, tačiau negalėjau nepasidalinti su jumis šia Pilies gatvės pradžioje įsikūrusia palapine dėl dviejų priežasčių : 1) ten galima atsiskaityti kortelėmis! 2) nieko panašaus nerasite net gi apvaikščioję visą mugės teritoriją. Pagal jūsų norus, išmatavimus ir pageidavimus jums vietoje pagamins diržą iš natūralios odos. Platus sagių pasirinkimas, unikalus aksesuaras, besišypsantis pardavėjas. Ko gi gali dar reikėti?
 
 
Dar viena priežastis, dėl ko neesu didelė Kaziuko mugės gerbėja - kas 300m išsidėstę maisto tiekėjai, su stipriai dūminančiais šašlykais, kopūstienėmis, plovu ir alumi. Išeini nusipirkti verbos, grįžti namo lyg iš rūkyklos. Vieninteliai, kieno maistas man pasirodė priimtinas ir vertas dėmesio - "City Chef" maisto restoranėlis ant ratų. Vaikinai prekiauja Pilies g. priešais "prancūzparkį". Būtinai užsukite! 
  
 
Ir pabaigai - tikras atradimas! "LJ PASSION" rankų darbo papuošalai, įsikūrę priešais Pilies gatvės maisto parduotuvę "Aibė". Galiu nuoširdžiai pasakyti, jog tai buvo gražiausia, ką mačiau atkarpoje nuo Seimo iki pat Rotušės. Jūs tik pažiūrėkit, papuošalai šneka patys už save. Masyvūs, prabangūs, žvilgantys... Jų kūrėja Laura pasirodė be galo draugiška ir maloni panelė, norėčiau jai palinkėti  neprarasti įkvėpimo ir daug kūrybinės sekmės!
Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig