>

Klaidos, kurias darome besivalydamos makiažą / mano patirtis su "Biotherm"


Vakarinis makiažo ir dienos eigoje susikaupusių nešvarumų valymas - yra kur kas sudėtingesnis ir rimtesnis procesas, negu gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Puikiai suprantu, jog būna akimirkų, kai situaciją valdo tingulys, norisi griebti drėgną servetėlę, arba nuvalyti veidą miceliniu vandenu suvilgdytu vatos diskeliu ir griūti į lovą. Tačiau ar to užtenka, kad mūsų oda taptų švari? Deja, ne (ir dar kartą ne!). 
Įrašas apie klaidas, kurias daro dauguma merginų ir moterų naudodamos kosmetinį pienelį, toniką ir mano patirtį su "Biotherm".





1 ŽINGSNIS - VALOMASIS MAKIAŽO PIENELIS

Dažnai girdžiu, jog merginos nemėgsta valomojo makiažo pienelio, nes jį nuvalius oda tampa lipni ir nemaloni, tačiau ar jūs įsitikinusios, jog jį taisyklingai naudojate? Didžioji dalis moteriškos giminės atstovių daro vieną ir tą pačią klaidą - pieneliu suvilgdo vatos diską ir juo valo veido odą. Tokiu būdu makiažas ne tik prastai nusivalo, bet ir sunaudojama du kartus daugiau vatos (!)
Kaip iš tiesų reikia naudotis kosmetiniu pieneliu? Priemonę paskirstome ant dviejų, švarių delnų ir jais masažuojame veido odą. Paliekame maždaug 30sek, pieneliui leisdamos geriau ištirpdyti per dieną susikaupusius nešvarumus, ir tik tada į rankas imame vatos diskelus (dažniausiai užtenka dviejų), kuriais kruopščiai nuvalome veido odą.

Kiekvieną vakarą naudoju "Biotherm" valomąjį pienelį normaliai - mišriai odai. Jokių priekaištų jam neturiu, su nešvarumais jis susidoroja kuo puikiausiai, neutraliai kvepia cukrinėmis laminarijomis ir nedirgina odos. Noriu pagirti idealią jo konsistenciją - nei per skysta, nei per tiršta - aukso viduriukas! Jeigu manote, jog visi pieneliai tokie patys - klystate. Kadaise vieną įsigijau paskubomis, neskaitant nei sudeties, nei aprašymo ir šis pasitaikė toks skystas, jog buvo neįmanoma dorai paskirstyti ant veido. Šį "kosmetinį pienelį (kaip ir visus "Biotherm" produktus) galima įsigyti "Douglas", tik gaila, jog kaina, kaip tokiai greitai išeikvojamai priemonei, didoka - 22.95eur

2 ŽINGSNIS - VEIDO PRAUSIKLIS

Kaip jau supratote (net neabejoju, jog dauguma jau žinojote), jog pienelio toli gražu neužtenka. Sekantis žingsnis - veido prausiklis. Aš tokio pobūdžio priemones naudoju su "Konjac" kempinėle, apie kurią jau pasakojau viename iš įrašų. Kadangi dažnai naudojant vieną ir tą pačią priemonę veido oda (taip pat ir plaukai) prie jos pripranta ir tampa mažiau aktyvi, prausiklius naudoju du. Du vakarus "Kiehl's", du vakarus "Biotherm".

Apie "Kiehl's" giliai valantį valiklį taip pat visai nesenai jums pasakojau, todėl šiandien pasidalinsiu nuomone apie "Biotherm" valomąjį veido aliejų. Jis skirtas visų tipų odai ir kvepia beprotiškai skaniai, tačiau to dideliu pliusu nepavadinčiau, mat aliejus sudėtyje turi kvapiklių. Jo kosistencija yra labai lengva ir maloni, lengvai pasiskirsto ant odos, putoja nestipriai, tačiau pakankamai, kad galutinai pašalintų visus nešvarumus, su kuriais nesusitvarkė pienelis. Kaina taip pat nemaža - 29.35eur, tačiau pliusas yra tas, jog priemonė naudojasi labai taupiai ir ilgai tarnauja mūsų vonios karalystėje.

3 ŽINGSNIS - VEIDO TONIKAS

Mitais apipintas, vienų giriamas, kitų peikiamas - veido tonikas. Ar jūs žinote tikrąją šio produkto paskirtį? Aš ilgą laiką maniau, jog tonikas, tiesiog dar viena priemonė, kuria suvilgdžius vatos diskelį galima nuvalyti makiažą ir be jokios abejonės buvau neteisi. Toniko paskirtis - atstatyti normalų odos pH, o jis yra 5.5! Lietuvioje vandentiekio vandens pH yra maždaug 7.2-7.8. Tonikas naudojamas ant vandeniu nuplautos veido odos ir žinoma, rekomenduoju naudoti paskirsčius tarp delnų (su toniku tas bus kiek sunkiau), tačiau šiuo atveju tik taupome kosmetinius vatos diskelius - jie sugeria daug skysčio ir kadangi oda jau būna švari - tiesiog yra nereikalingi.

Aš visdar neįvedžiau šios priemonės į savo vakaro rutiną, nes negaliu rasti tos, kuri man tiktų ir patiktų. Renkantis toniką svarbu atsižvelgti į produkto sudėtį (joje neturi būti alkoholio), nes juk norime, kad jis mūsų odą nuramintų, tonizuotų, paruoštų naktiniam kremui, o ne dirgintų. Su "Biotherm" toniku mes nesusidraugavome.  Jį naudoju tik rytais, nuvalydama per naktį išsiskyrusius riebalus. Jeigu turite rekomendacijų, kokį toniką man išbandyti - parašykite komentarą, arba asmeninę žinutę facebook'e!

Taigi, po šių trijų žingsnių mūsų veidas pasiruošęs kremams, serumams ir viskam, ko geidžia jūsų širdis. Tikiuosi šis įrašas buvo naudingas ;) Linkiu visiems labos nakties ir iki susitikimo rytoj!

Share:

2 comments

  1. laba ryta. zinau jog esate bandziusi Mary Kay kosmetikos kompanijos produktus, tad siuo atveju siulau (nezinau, galbut jau bandyta) Mary Kay Time Wise drekinanti gaivinamaji losijona, kuris atstato natural odos balansa, yra be alkoholio, bet taip pat ir drekina ir tinka jautriai odai
    http://www.marykay.lt/vaidatatuliene/lt-LT/Odos-prieziura/Produktai/Tonikas-/-Gaivinamoji-priemone/%e2%80%9eTimeWise-%e2%80%9c-drekinamasis-gaivinamasis-losjonas/100730.partId?eCatId=10646

    ReplyDelete
  2. Sveiki, Vaida! Ačiū už rekomendaciją, būtinai pasidomėsiu :))

    ReplyDelete

Blog Design Created by pipdig