>

Vakarinio makiažo rutina / My evening make up routine


Šiandien papasakosiu apie savo "maliavojimosi" pradžią, nesekmes ir produktus, kuriuos šiuo metu dažniausiai naudoju savo ryškiems (o kitaip tariant vakariniams) makiažams. Pas vizažistes nesilankau ir savo įgūdžius stengiuosi tobulinti pati. Pirmą kosmetinę priemonę (neskaitant vaikystėje valgytų mamos lūpdažių) į rankas paėmiau maždaug keturiolikos metų, kuomet kreminės pudros pagalba bandžiau paslėpti paaugliškomis problemomis "apdovanotą" veidą, ir kaip bebūtų gaila, viskas vyko gana nesėkmingai. 


Nemokėjau pasirinkti tinkamos skystos pudros (ir kas be ko jo atspalvio), tad dažniausiai veidas stipriai blizgėdavo, o aš galvojau, jog mano odos tipas - super riebus. Deja, tai buvo tik netinkamas kosmetinis produktas! Kitos priemonės kurios pasitarnaudavo mano pirmiesiems "makiažams" - kompaktinė pudra, blakstienų tušas ir juodas akių pieštukas. Paminėsiu ir tai, jog dekoratyvia kosmetika piktnaudžiaudavau tik nuotraukoms ir savo buitinėms fotosesijoms (visos vietos kilometro spinduliu aplink namus buvo mano fotosesijų aikštelė). Kartais nugvelbusi mamos šešėlius nusipiešdavau tikras pandos akis, tačiau tuo metu man tai atrodė gražu ir seksualu (cha cha cha).

 Rimčiau  susidomėjau kosmetika pradėjusi dirbti modeliu. Klausiau vizažisčių patarimų, eksperimentavau, mokiausi iš savo klaidų. Sužinojau gudrybių, kaip makiažo pagalba paryškinti privalumus ir paslėpti trūkumus, kaip nustatyti odos tipą, veido formą. Patikėkite, renginių ir fotosesijų metų kelių metų bėgyje galima surinkti tikrai daug naudingos informacijos! Tais laikais vizažo kursai buvo retas (ir nelabai populiarus) dalykas, na o šiandien šio grožio meno moko (kaip ir priaugina blakstienas) beveik ant kiekvieno kampo. Nesakau, jog tai yra blogai, ne ne! Smagu, jog moterys ir merginos taip intensyviai domisi grožio industrija.

Kokias makiažo priemonės šiuo metu dažniausiai naudoju savo vakariniams makiažams? Apie viską iš eilės, trumpai ir aiškiai. 



Makiažo bazė : "Sephora", suteikianti "bluro" efektą, užpildanti poras ir raukšleles. Makiažas su ja išlieka žymiai ilgiau, tačiau dažnai naudoti griežtai draudžiama, veido oda pavargsta ir nekvepuoja. Lietuvoje šio produkto įsigyti galimybės nėra, kaip ir pačios "Sephoros".

Skysta pudra : "Pupa Like a Doll" arba "Urban Decay Naked Skin". Keista, tačiau nesenai apkalbėta ir "nurašyta" "Naked skin" pudra man galiausiai pradėjo patikti! Plačiau apie "Like a doll" fluidą galite paskaityti mano ankstesnėje apžvalgoje ČIA, o "Naked skin" - ČIA.

Kompaktinė pudra : "Maybelline Matte Maker". Nuotraukoje jos nėra, nes ji sudužusi ir nefotogeniška. Gerai fiksuoja skystą pudrą ir makiažo pagrindą, suteikia matinį efektą. Jokių priekaištų neturiu ir perku ją jau maždaug ketvirtą kartą. 

Bronzer'is : "Urban Decay Beach Bronzer". Ilgai išliekantis, matinis, puikiai tinkantis veido kontūravimui. Pilna apžvalga - ČIA.

Highliter'is : "Make up Store Microshadow". Tai ne švytėjimo suteikianti pudra, o šešėliai akims, kuriuos naudoju skruostikaulių, nosies galiuko, zonos po antakiais pašviesinimui. Produktas tinkamas tik vakarui, arba renginiams, dienos šviesoje žerėjimas tikrai pernelyg stiprus. Atspalvis - diva. Visa apžvalga - ČIA

Šešėlių bazė : "Urban Decay Eyeshadow primer". Su ja šešėlių spalva intensyvesnė, ilgiau išlieka ir n i  e k a d a nesubėga į raukšles! Apžvalga - ČIA.

Šešėliai : "Urban Decay Naked Smoky". Juos naudoju ne tik akių vokams, tačiau ir antakiams. Vienos paletės užtenka šimtui įvairių makiažų, esu ja be proto patenkinta! Daugiau nuotraukų ir pilna apžvalga - ČIA.

Antakių gelis : "Rl de Young". Vos kelis eurus kainuojantis ir nepakeičiamas. Juo perbraukiu jau paryškintus antakius, taip jiems suteikdama natūralesnį efektą. 

Skystas akių pravedimas : "Lancome Grandiose Eyeliner". Be proto sunkiai nuvalomas ir labai ilgai išliekantis, su super patogiu aplikatoriumi. Apžvalga - ČIA.

Blakstienų tušas : "Lancome Grandiose Extreme L'Exces". Suteikiantis daug apimties ir lengvą, netikrų blakstienų efektą. Labai juodas ir taip pat labai sunkiai nusivalantis, nebyra. Pilnas įrašas - ČIA.

Lūpų pieštukas - "Mary Kay". Idealiai tinkantis lūpų kontūravimui, neutralios, kūno spalvos, ilgai išliekantis. Viršutinę lūpą galima vizualiai padaryti putlesne ir be injekcijų.

Apie lūpų dažus ko gero reikėtų rašyti atskirą įrašą, nes jų turiu be proto daug, o pasirinkimas priklauso tik nuo vieno dalyko - nuotaikos. Čia išvardinau visus savo mėgstamiausius ir labiausiai šiuo metu naudojamus kosmetinius produktus. Žinant, jog dažnai tenka testuoti įvairias naujienas, pilnai tikėtina, jog po kelių mėnesnių mano favoritai gali keistis, tačiau jei taip nutiks - būtinai pirmieji viską sužinosite. Čia pat, www.absentta.com 
Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig