>

TALLINN FASHION WEEK / DAY 1


Photos : Absentta Blog
Atvykus į Taliną saulė jau po truputį leidosi, o mes skubėjome įsikurti savo "Tallink City" viešbutyje. Draugiškas taksistas stebėjosi "iš kur mes tokios gražios", o mūsų galvose nebuvo nieko, taip tik greičiau susiruošti artėjantiems kolekcijų pristatymams. Kultūros centras, kuriame vyksta Talino mados savaitė randasi visai netoli mūsų viešbučio, todėl renginio vietą pasiekėme pėsčiomis, pakeliui įamžindamos derinių nuotraukas ir nekantraudamos pamatyti, ką gi šį kartą paruošė dizaineriai?

  Estai - labai ramūs, gan konservatyvūs žmonės, todėl dėl mūsų (lyg ir nelabai ypatingų, tačiau drąsių derinių) ko gero nurašė į išsišokėlių sąrašą, bet who cares? Nuodemė kulniuoti į mados savaitę apsirėdžius nuobodžiai! Jeigu čia mes išsiskyrėme iš minios, Rygoje būtume su ja susiliejusios, vadinasi viskas proto ribose. Derinio nuotraukomis pasidalinsiu jau šiandien, o dabar noriu jus supažindinti su vakar matytomis, man labiausiai patikusiomis kolekcijomis ir jų modeliais.

GITA SIIMPOEG


Nereali, žaisminga, Estijos dailės akademijos mokinės Gitos Siimpoeg kolekcija, kurioje vyrauja šilti, dideli kailiniai, pastelinės spalvos, atlasas. Tinklinės pėdkelnės (kurios šiuo metu ypatingai ant bangos) puikiai papildo derinius, o modelių šukuosenos, makiažas (ir amžius) primena jaunučių balerinų mokyklą. Nuoširdžiausi plojimai kūrėjai, pasirodymas buvo nuostabus!


KOKOMO


 "Kokomo" kolekcija kvepėjo bohemiška dvasia ir mokyklos suolu. Podiumu žingsniavusios merginos atrodė  iš pirmo žvilgsnio mielos kaip cukraus vata, tačiau tarytum iš kasų išpinti plaukai, juodos, žvilgančios, žemę siekiančios suknelės kalbėjo ką kitą. Kolekcijoje vyrauja žvyneliai, dideli paltai, ir žinoma, dar vienas "trendas" - blizgančios kojinės. 


ROBERTA EINER


Antrą vietą "Samsung Galaxy" konkurse laimėjusi Robertos Einer kolekcija - tikras saldainis. Tiesiai iš Londono atvežtose dizainerės kūriniuose vyrauja blizgučiai, mėtinė, rožinė, salotinė spalvos, raštai, barchatas ir mezginiai. Pristatymas buvo labai efektingas ir malonus akiai, tokius drabužius mielai priglausčiau ir į savo spintą!



LILIJA HILO


Ir pabaigai - nugalėtoja Lilija Hilo. Moteriška pasaka, nuo kurios buvo neįmanoma atitraukti akių. Tarytum iš neegzistuojančios stebuklų šalies atklydusios fėjos podiumu žengė modeliai, pasipuošę princesiškomis suknelėmis, puoštomis blizgančiais akmenėliais, klostėmis. Visi kolekcijos drabužiai - sniego baltumo, išskyrus dvi finalines, auksines sukneles. Kolekcija elegantiška, subtili, net gi drįsčiau pavadinti kuklia. Pasiteisina visi liaudies išminties posakiai, kuklumas - puošia, ir kaip matote, kartais garantuoja pergalę.

Share:

2 comments

Blog Design Created by pipdig