>

KŪČIOS / Arba kaip aš supratau, jog pasenau


Waistcoat - SHOPOMANIJA / Botforts - BIANCO / Hat - H&M STUDIO 
 Watch - DANIEL WELLINGTON

Kūčios - diena stebuklinga. Pati jaukiausia. Laukiamiausia metuose. Paskendusi pyragėlių su aguonuomis ir mandarinų kvapuose. Stebuklų, ramybės ir susitaikymo metas. Su malonumu prisimenu dienas, kuomet su mama ar močiute ant stalo tiesdavome ryškiai raudoną staltiesę, po kuria pakišus šieno nelikdavo nieko kito, tik siurbčioti aviečių kisielių ir laukti vakaro, kuomet visi sėsime prie stalo, ragausime dvylika patiekalų ir ateis taip ilgai lauktas Kalėdų Senelis. Gera būti vaiku!

Šįryt dar kiek apsimiegojusi spoksojau į lubas, svarsčiau kaip praėjo metai ir susimąsčiau - eh, pasenau. Vietoj kvepalų, rankinės, ar kažin ko gražaus, "Kalėdų Senelio" paprašiau "sveiko" telefono ekrano. Per kelias dienas gavau tiek nuostabių dovanų iš įvairių kompanijų, jog nusprendžiau palikti jas po eglute ir atidaryti sulaukus Kūčių. Pati sau Kalėdų Senelis. O ką jau kalbėti, jog per gimtadienį vietoj mielų mažmožių užsiprašiau naujo dulkių siurblio. Pati sau prižadu, jog daugiau tai nepasikartos, cha cha.


Kuomet dar gyvenau su tėvais, Kūčių rytas prasidedavo nuo Kalėdinių filmų, muzikos ir laukimo. Su broliu varvindavome seilę šimtą kartų atidarinėdami šaldytuvą ir akimis ragaudami visų mamos paruoštų skanėstų, kurių iki vakaro valgyti nevalia! O prieš gerus dešimtį metų visą dieną skaitydavau Astridos Lindgren knygos "Mūsų visų Madikė" ištraukas apie Kalėdas.

Ką aš veikiau šįryt? Blaškiausi po parduotuves ieškodama šviežio, gražaus lašišos filė gabalo mano tartarui! Labai nusivylusi prekybos centruose esančių parduotuvių pasiūla prisiminiau apie mažą parduotuvėlę "Šiaurės Jūra", kurioje ir radau tą tobulą, taip ilgai ieškotą žuvies gabalą. Romantika :)) Puošiamės, krauname dovanas bei skanėstus ir važiuojame pas tėvus, kur tvyro pati geriausia šventinė atmosfera. Visiems linkiu gražių, jaukių švenčių. Tegul išsipildo visi norai, o jeigu norite sužinoti, kas jūsų laukia ateinančiais metais, lėkštę, iš kurios valgysite Kūčių vakarienę, eidami miegoti padėkite po lova ;) A.

P.S. Kailių nenešioju.
Nuotrauka : Deimantas Rumbutis
Share:

1 comment

Blog Design Created by pipdig