>

SMASHBOX / PHOTO MATTE EYES paletės apžvalga


 Prieš rašant šią apžvalgą žvilgtelėjau į savo makiažo priemonių stalčių, susitvarkiau lagaminą ir išsižiojau - iš kur mano namuose tiek šešėlių palečių? Ir kas juokingiausia - visos naudojamos. Labai mėgstu dekoratyvinę kosmetiką ir visuomet juokauju, jog jeigu galėčiau - dažyčiausi net gi miegodama. Šiandien noriu apžvelgti "Smashbox" "Photo Matte Eyes" matinius šešėlius. Yra ir pliusų ir minusų, tačiau apie viską nuo pradžių.



 "Smashbox" prieš maždaug dvidešimt metų Los Andžele įkūrė du broliai, kurių vizija buvo makiažo priemonių, skirtų naudoti fotosesijų ir filmavimo metu, gamyba. Kaip matote tikslas buvo realizuotas ir šiuo metu "Smashbox" ženklą žino visas pasaulis, o kompanijos priemones nuolat naudoja tokios žvaigždės kaip Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Nicole Kidman ir daug kitų. 

"Photo Matte Eyes" - mano antroji "Smashbox" paletė, iš kurios tikėjausi kur kas mažiau, negu gavau iš tikrųjų. Prieš tai išbandyta "Full Exposure" pasirodė kiek kaprizinga, todėl buvau nusiteikusi kovoti ir su šia. Ačiū dievui neprireikė! 

Paletę sudaro 14 matinių atspalvių - keli iš jų šalti, ir didžioji dalis šiltų. Primenu, jog nuotraukos ne visada perteikia tikrąjį vaizdą, todėl visuomet prieš perkanti internetu, rekomenduoju priemones apžiūrėti gyvai. Taigi plačiau apie atspalvius : jie yra tokie ramūs, pasteliniai ir žemiški, jog yra skirti naudoti ne tik akių vokams, tačiau ir antakiams, bei akies pravedimo linijai. Kitaip tariant - daugiafunkcinė paletė.


Jeigu nenaudojate akių šešėlių pagrindo, šviesūs atspalviai yra silpnai pigmentuoti, todėl norint jais padengti visą akies voką tenka sluoksniuoti. Ir dar geriau - pirštais, o tuomet išsklaidyti minkštu šepetėliu. Patys žaviausi atspalviai - "Heirloom" ir "Rosehip", tačiau tai nepateisina prastos pigmentacijos.
 
Apie tamsius atspalvius - jau kita kalba. Ir su pagrindu, ir be, šešėliai yra stipriai pigmentuoti. Paletėje esantis šepetėlis yra dvipusis (įprastas minkštas ir kirstinis antakiams bei griežtoms linijoms) tad su kirstiniu šepetėliu ir žemės atspalviais galima išgauti bet kokio "kalibro" antakius. Labai patiko tai, jog juoda spalva yra juodesnė už anglį, todėl galima ją drąsiai naudoti ir "strėlytėms", ir giliam smokey eyes makiažui.
 
Paletė yra tinkama tiek dieninam, tiek vakariniam įvaizdžiui. Puikiai suprantu, jog tai yra matinių šešėlių rinkinys, tačiau man iki pilnos laimės trūksta vieno vienintelio, balto, blizgaus kvadratėlio, tam kad paletė būtų šimtu procentu universali. Tokiu atveju užtektų vienos paletės visiems gyvenimo atvejams, o dabar tenka blaškytis tarp kelių skirtingų produktų. Žinoma, tuom aš nesiskundžiu, malonu turėti didelį kosmetikos pasirinkimą, tačiau kas per daug - tas nesveika, todėl pirkime atsakingai, rinkimės tai, ką šimtu procentu sunaudosime ir nešvaistykime pinigų vėjais.

Kur įsigyti? "DOUGLAS" ir internetu.
Ko gero teks paruošti "Full Exposure" ir "Photo Matte Eyes" palyginimą, nes jos vienu metu ir labai skirtingos, ir labai panašios. Tik klausimas : video, ar raštu?

Share:

2 comments

  1. Kaip tau tinka tamsios spalvos, vau :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tai vat deja, kad tik tamsios.. o norėtųsi kitaip :D

      Delete

Blog Design Created by pipdig