>

MON AMOUR WEDDING FASHION STUDIO / baltos, vestuvinės suknelės istorija


 Didžioji dalis šiuolaikinių nuotakų net neabejoja, jog balta vestuvinės suknelės spalva - įsisenėjusi, neliečiama tradicija, ir tik labai maža dalis moterų drįsta jos nepaisyti :  nusprendžia laužyti stereotipus, ir svarbiausiai savo gyvenime dienai ieško kažko ypatingo, neįprasto, ryškaus. Visada maniau, jog prie altoriaus mielai žygiuočiau su baltu, klasikiniu kostiumu, o gal raudona, ar sidabriniais žvyneliais siuvinėta suknele, tačiau įžengusi į "Mon Amour" saloną ir pasimatavusi pirmąją pieno baltumo spalvos vestuvinę suknelę supratau - šioje situacijoje aš bejėgė ir senamadiška. Prie altoriaus - tik su balta suknele! Būtent apie jos istoriją šiandien ir pasikalbėsime.

 Iš tiesų baltos suknelės istorija prasidėjo ne taip jau senai - maždaug prieš 200 metų. Žinoma, moterys savo vestuvių dieną vilkėdavo baltas sukneles ir seniau, tačiau tai buvo tik vienetiniai atvejai. Pirmą kartą šį, šiai dienai tradicinį apdarą, savo vestuvėms pasirinko Bretanės hercogienė ir Prancūzijos karalienė Anna Breizh 1499 metais, tačiau baltos suknelės triumfas įvyko tik 1840-aisiais, Anglijos karalienės Viktorijos dėka. Jos vestuvinė suknelė buvo puošta baltais apelsinų žiedeliais ir beveik šešių metrų ilgio tiulio šleifu. Vestuvių nuotraukos buvo paskelbtos spaudoje, ko pasekoje daugybė nuotakų pradėjo kopijuoti karalienę ir taip įsitvirtino baltosios suknelės tradicija.



Tapti princese, karaliene, tobula nuotaka, ar tiesiog laimingiausia moterimi pasaulyje jums padės vestuvinių suknelių studija "Mon Amour", kurioje galima ne tik įsigyti, tačiau ir pagal individualų užsakymą pasisiūti specialiai jums kurtą suknelę.  Stilinga, šviesią studiją galite išsinuomoti ir fotosesijoms! 

Daugiau informacijos : www.monamour.lt

Share:

No comments

Post a Comment

Blog Design Created by pipdig