>

Trys taisyklės, norinčioms atsiauginti plaukus / mano patirtis


Niekada negalėjau pasigirti ilgais plaukais. Vaikystėjė nemėgdavau šukuotis, todėl kirpėjos (mamos įsakymu) nurėždavo plaukus iki pečių. Atėjus paauglystės periodui, pati dažydavau plaukus vaikorykštės spalvomis, todėl jie būdavo ganėtinai nualinti ir jų ilgis visuomet "laikėsi" toks pats - šiek tiek žemiau pečių linijos. Be jokios abejonės kas kartą išsitrinkusi plaukus naudodavausi fenu, retai kirpdavau plaukų galus ir kartais piktnaudžiaudavau tiesintuvu, todėl nenuostabu, jog plaukų būklė buvo prastesnė, nei vidutiniška. Vieną gražią dieną, kuomet dirbau Stambule, nusprendžiau nusidažyti plaukus ir gavosi taip, jog netyčia iš "raudonai rudos" (na gerai, tiesiog ryžos) tapau tamsiaplauke. Čia ir pasikeitė mano požiūris į plaukų priežiūrą. 

NR. 1 - JOKIO PLAUKŲ DŽIOVINTUVO

Jau eina penkti metai, kuomet niekada nesinaudoju plaukų džiovintuvu. Vasarą plaukai išdžiūna akimirksniu, žiemą - tenka apskaičiuoti laiką, kad neišeiti į gatvę su šlapia galva. Tik nustojus naudotis šia velnio priemone, mano plaukai atsigavo, pradėjo sparčiau augti ir nelūžinėja. Susimąstykite, ką darote savo turtui, kuomet į jį pučiate karšta oro srove?

NR. 2 - ADJOS, PLAUKŲ TIESINTUVAI

Lygiai tiek pat laiko nesinaudoju plaukų tiesintuvu. Žinau, man pasisekė, jog plaukai patys "iš savęs" tiesūs it pagalys, tačiau tame yra ir minusas - nuo sunkaus plaukų svorio garbanos nesilaiko nors tu ką! Kuomet plaukai buvo trumpesni ir pažeisti - banguodavosi, naudodavau tiesintuvą ir lėta mirtimi žudžiau savo plaukus. Dabar mano namuose šio prietaiso nė su žiburiu nerasi. Pailsėkit, leiskit plaukams atsigauti ir jie pasakys jums ačiū. Jeigu este priklausomos nuo tiesintuvo - pasistenkite jį naudoti tik jums ypatingomis progomis.

NR. 3 - VIZITAS PAS KIRPĖJA - NE REČIAU NEI KAS 3 MĖNESIUS

Žinau, jog dauguma merginų taip nori atsiauginti plaukus, jog nesilanko pas kirpėjas, nes bijo, jog ragana su žirklėmis nukirps pusę, taip ilgai augintų kasų. Kad to nebūtų, tereikia periodiškai lankytis pas kirpėją! Kuo ilgiau to nedarysite, tuo daugiau plaukų jums nukirps. Aš stengiuosi galiukus kirpti ne rečiau, nei kas tris mėnesius. Po vizito į grožio saloną plaukai pradeda dar spačiau augti, plaukas kvepuoja ir nesivelia. Patikėkite, dažnas galiukų kirpimas yra auksinė taisyklė, norinčioms atsiauginti ilgus, sveikus plaukus. 
Jokių paslapčių, jokių stebuklų, ar papildų, tiesiog  trys paprastos taisyklės, kurios padėjo man ir be jokios abejonės padės ir jums. Kam švaistyti pinigus plaukų priauginimui, "tresams" ir kitokiam velniui, kuomet tiesiog atsisakius tam tikrų dalykų galite turėti naturalų produktą ant savo (net neabejoju protingos) galvos. Linkiu produktyvios ateinančios savaitės ir stiprybės įvesti naujas taisykles į jūsų plaukų priežiūros rutiną.
Share:

1 comment

  1. Dar pridėčiau vieną patarimą - neplauti plaukų kiekvieną dieną. Keista, nes pati šiuos plaudavau kasdien daugiau nei dešimtį metų, bet jau porą mėnesių keičiu įprotį ir plaunu šiuos kas dvi/tris dienas - rezultatas tiesiog stebinantis!

    ReplyDelete

Blog Design Created by pipdig